День Безпечного Інтернету 2019

2019-02-05

/Files/images/den_bezpechnogo_nternetu_2015/2019.png

Інтернет сьогодні став невід'ємною частиною життя багатьох дітей, але сам по собі він ні добрий, ні поганий. Він лише інструмент, і головне - вміти його правильно використовувати.

Інтернет дає величезні можливості: спілкування, бібліотеки, музика, кіно. Але, разом з тим, містить віртуальні загрози, які можуть мати негативні наслідки в реальному житті.

6 лютого у всьому світі відзначається день безпечного інтернету. З кожним роком до цього дня в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій. Наша школа теж вирішила підтримати це свято і ознайомити дітей з правилами безпеки в мережі.

У Гаврилівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів в цей день вчителем інформатики Дутчаком М.І. було проведено цілий ряд заходів для учнів з метою поглиблення їх знань про безпечний Інтернет.

Молодші школярі подивилися мультфільм «Фіксики. Інтернет». Після перегляду діти відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням Інтернету.

Для старших учнів школи проводилися відео-уроки на тему: "Інтернет - користь чи прихована небезпека" з метою ознайомлення учнів з правилами поведінки в Інтернеті. Учні охоче обговорювали віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, а також вивчили пам’ятку про «Неприємності в мережі та як їх уникнути».

Для учнів 2 – 5 класів була проведена інтерактивна гра

« Павутинка безпечного Інтернету» , де наголошувалося на позитивному та корисному використанні інформаційних технологій./Files/images/den_bezpechnogo_nternetu_2015/IMG_1117.JPG

Для учні 7 -9 класів була проведена бесіда « Нові види загроз в Інтернеті», та інтерактивна вікторина « Як я знаю правила поводження в Інтернеті»

Під час заходів учні школи ознайомилися з тим, як повідомити про неналежний або нелегальний контент, який вони бачать у соціальних мережах чи на тих сайтах, якими користуються, отримали інформацію про організації, сайти, телефони гарячих ліній, де можуть отримати підтримку, якщо стали жертвою чиїхось дій в Інтернеті або потребують допомоги під час користування Інтернетом./Files/images/den_bezpechnogo_nternetu_2015/IMG_1156.JPG

Всесвітній День безпечного Інтернету покликаний привернути увагу до проблем порушення прав і свобод людини в Інтернеті та шляхів їх подолання.

Наше життя вирує все швидше та швидше. Інтернет уже зараз став невід’ємною його частиною. Цілком ймовірно, що у найближчому майбутньому Всесвітня мережа повністю замінить усі інші засоби зв’язку. Та давайте зупинимось на мить і замислимось, чи дійсно ми хочемо провести усе життя у віртуальному світі? Бачити аватарки – замість живих облич, смайлики – замість живих посмішок. В решті решт, як та на що втрачати власний час - це вільний вибір кожного. Але натуральне завжди коштує дорожче ніж штучне. А реальне життя – воно справжнє.

Кiлькiсть переглядiв: 483

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930